Çamaşır Makinesi Suyu Isıtmıyor Ne Yapılmalı ?

 Çamaşır Makinesi arızaları, bazen şanssızlık ve kullanım ömrü nedeniyle oluşsa da, çoğunlukla kullanıcı hataları ve bakımsızlıktan oluşur. Aslında bu, tüm elektronik cihazlar ve olası arızalar için geçerlidir. Bu nedenle, oluşabilecek teknik problemlerin önüne geçmek ve masraflardan kaçınmak yüksek oranda mümkündür. Çamaşır Makinesi Suyu Isıtmıyor arızanın oluşmaması için neler yapılmalıdır ?

  1. Cihazınızı Doğru Kullanın; Çamaşır Makinenizi kullanmadan önce kullanım kılavuzuna uyun ve aşırı yoğun kullanmaktan kaçının. Cihazınızın sıcaklık ayarı gibi ayarlamalarının doğru yapıldığından ve uygun programda çalıştırıldığından emin olun.
  2. Aşırı Yükleme Yapmayın; Çamaşır makinelerine atılması gereken kıyafet ağırlığı, ıslak olarak cihaz kapasitesinin altında olmalıdır. Örneğin; 8 kilogramlık bir çamaşır makinesine sahipseniz, cihaza yükleyeceğiniz çamaşırların ıslak ağırlığı 8 kilogramı geçmemelidir. Ayrıca, makineyi üst üste yoğun programlarda çalıştırmayın. Bu, ısıtıcı grubuna zarar vererek Çamaşır Makinesi Suyu Isıtmıyor arızasına neden olabilmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar